Događanja

Program konferencije RRT 2022

Konferencija RRT 2022 ima međunarodni znanstveno-stručni karakter i biti će organizirana u vidu kratkih stručnih predavanja i više tematskih panela na kojima će se razmijeniti međusobna iskustva i donijeti zaključci, odnosno smjernice budućeg razvoja. Pripreme i podloge za raspravu ponudili su studenti i profesori više sveučilišta i fakulteta koji su obavili terensku nastavu na području Sisačko-moslavačke županije tijekom 2021. i 2022. god. uz asistenciju lokalnih turističkih djelatnika i podršku lokalne uprave.

Program konferencije RRT 2022

 

Organizatori konferencije su Vimal Akademija i Turistička zajednica Međimurske županije.

Konferencija će trajati dva dana i odvijati će se na nekoliko lokacija.

 

Prvi dan je predviđen kao studentska konferencija na kojoj će odabrani studenti ekonomskih fakulteta i fakulteta za turizam i menadžment iz više zemalja iznositi svoja iskustva i prijedloge za razvoj ruralnog turizma temeljene na odrađenoj terenskoj nastavi.
Prvog dana održati će se i „Dan otvorenih vrata visokog obrazovanja“ na kojem će sudionici visokoobrazovnih institucija partnera konferencije RRT 2022 kroz zajedničko druženje predstaviti svoje nastavne programe i mogućnosti upisa polaznicima završnih razreda srednjih škola iz neposrednog okruženja.

 

Drugi dan konferencije biti će organiziran u Termama Sveti Martin u vidu panel rasprava i stručnih izlaganja gospodarstvenika, turističkih djelatnika i neposrednih nositelja razvojnih aktivnosti iz više zemalja, te predstavljanja znanstveno-stručnih radova. Značajan doprinos radu konferencije očekuje se od visokih predstavnika znanstvene zajednice kao i resornih ministarstava.

 

Tematske cjeline konferencije:
1. Važnost edukacije djelatnika za razvoj ruralnog turizma
2. Izvori financiranja za razvoj ruralnog područja
3. Održivi i odgovorni razvoj u ruralnom turizmu
4. Nacionalni parkovi i parkovi prirode kao pokretači razvoja destinacije
5. Važnost međunarodnog povezivanja
6. Razvoj ženskog poduzetništva u ruralnom području
7. Uloga države, lokalne samouprave i lokalne zajednice u razvoju ruralnog turizma
8. Pozitivni primjeri iz prakse – domaći i inozemni
9. Ostale povezane teme.

 

U sklopu programa konferencije RRT  2022 Međimursko veleučilište u Čakovcu organizirat će posebni okrugli stol pod nazivom: Razvoj novih i inovativnih modela poučavanja STEM-a kao faktor održivog razvoja ruralnog područja.*
* Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%).

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost korisnika Mladi informatički stručnjaci.

 

Detaljne informacije o konferenciji biti će objavljeni naknadno na službenim web stranicama organizatora konferencije www.vimal.hr i www.rrt2020.info.