Događanja


U srijedu i četvrtak, 18. i 19. listopada 2023. godine, u sklopu pripreme 4. međunarodne konferencije za razvoj ruralnog turizma 50 studenata i 15 profesora iz područja turizma, marketinga i ruralnog razvoja s 9 visokoobrazovnih institucija iz Hrvatske (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Ekonomski fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Libertas međunarodno sveučilište, Veleučilište u Križevcima, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi), Slovenije (Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru), Srbije (Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment, Beograd), Crne Gore i Nizozemske sudjelovali su u izvođenju studentske terenske nastave. Studenti su se kroz vođeni obilazak i prezentaciju 3 lokacije na području grada Svete Nedelje, 3 lokacije na području grada Jastrebarskog te 2 lokacije na području grada Samobora upoznali s turističkom ponudom s ciljem prepoznavanja potencijala za daljnji razvoj ruralnog turizma.

Cilj studentske terenske nastave je steći uvid u problematiku i izazove s kojima se suočavaju nositelji turističke ponude. Studenti su kroz razgovore s lokalnim domaćinima prikupljali potrebne informacije za provođenje daljnjih aktivnosti. S ciljem unaprjeđenja poslovanja domaćina i poboljšanja trenutne turističke ponude, studenti su radili na stvaranju kreativnih rješenja. Prijedlozi i rješenja koje su pripremili na terenskoj nastavi prezentirati će se na Studentskoj konferenciji koja se održava u sklopu RRT konferencije 23. i 24. studenog na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Studenti prezentiraju svoje radove u sklopu Studentske konferencije, prvi dan RRT 2023, u četvrtak, 23.11.2023.

U ime organizatora terenske nastave, studenata i profesora, još jednom veliko hvala svima bez čije podrške ovo dvodnevno edukativno druženje ne bi bilo moguće: gradonačelniku Svete Nedelje g. Dariju Zurovcu, gradonačelniku Jastrebarskog g. Zvonimiru Novoselu, gradonačelnici Samobora gđi Petri Škrobot, gđi Renati Vlahović (TZ Sveta Nedjelja), gđi Petri Masnec (TZ Jastrebarsko), gđi Ivani Kokot (TZ Samobor) te svim domaćinima čije lokacije su bile posjećene.

Programski odbor: doc. dr. sc. Marina Barkiđija Sotošek
Organizacijski odbor: doc. dr. sc. Marko Jurakić